Vārīts iebiezināts piens

Sastāvdaļas:

  • Piens (lauku) – 3 litri,
  • Cukurs – 1 kilograms,
  • Dzeramā soda – 1 tējkarote,
  • Citrona sula – 3 ēdamkarotes.

Pagatavošana:

Lielā alumīnija katlā ( 4 litri) ielejam pienu un pievienojam cukuru. Liekam uz uguns. Visu laiku maisām un gaidām, kad cukurs būs pilnībā izkusis. Kad cukurs ir izkusis, uzgriežam lielāku uguni un gaidām, kad maisījums sāks vārīties. Kad maisījums ir uzvārījies, uzreiz to noņemam no uguns un pievienojam citronu sulas un sodas maisījumu. Piens sāks „šņākt”. Liekam maisījumu atkal uz uguns un gaidām, kad tas uzvārīsies. Kad maisījums ir uzvārījies, uz mazas uguns vārām to 3 stundas. Vārīšanās laikā būs redzamas putas, tas ir normāli. Piens pakāpeniski sāks mainīt krāsu. Pēdējās stundas laikā uguns ir jāuzgriež lielāka, visu laiku jāmaisa, jāseko konsistencei – masa pakāpeniski sāks palikt biezāka. Ja pārbaudot uz šķīvja pilieni saglabā iegūto formu, tad iebiezinātais piens ir gatavs.
Uzglabājam ledusskapī, puslitra burciņās. Piena vietā var izmantot sauso piena pulveri. Recepte ir vairākas reizes pārbaudīta un rezultāts ir lielisks!

Vēl viena vārītā iebiezinātā piena recepte.

Pats galvenais šajā receptē ir veikalā izvēlēties labu, kvalitatīvu iebiezināto pienu, tas nozīmē, ka iebiezinātā piena sastāvā jāietilpst tikai pienam un cukuram, nedrīkst būt tauki, eļļas u. t., jo tādā gadījumā gala rezultāts nav paredzams.

Ņemam iebiezināto pienu, liekam katliņā un aplejam ar ūdeni, tā, lai ūdens nosedz bundžiņu virspusi. Liekam uz mazas uguns, uzvārām un vārām 2 – 3 stundas. Visu laiku vajag sekot lai ūdens līmenis ir augstāks par iebiezinātā piena bundžām.

Pēc 2 -3 stundām varam likt iebiezinātā piena bundžas zem auksta ūdens strūklakas, lai atdziest. Tad veram vaļā un varam ēst. Vārīts iebiezinātais piens ļoti labi iederas dažādos konditorejas izstrādājumos, mājas tortēs.

Receptes:

Vafeļu torte ar iebiezināto pienu.

Vafeļu tortītes garšo visiem, jo to pagatavošana ir ērta un vienkārša. Visvienkāršākais un vispopulārākais ir pildījums ar vārītu iebiezināto pienu un sviestu. Krēms sanāk ļoti garšīgs!

Pagatavošana:

Pagatavosim krēmu vafeļu tortītei mājas apstākļos. Izkausētu sviestu sajaucam kopā ar vārītu iebiezināto pienu. Sanāk brīnišķīgs krēms, kurš der vafeļu plākšņu dekorēšanai, no kurām sanāk lieliska vafeļu torte. Ja uzreiz nevarat izlietot visu krēmu, ievietojiet to ledusskapī.
Sastāvdaļas:

Sviests – 200 grami.
Vārīts iebiezinātais piens – 400 grami.
Porciju skaits – 4 – 5
Izkausējam sviestu, pievienojam vārītu iebiezināto pienu, smērējam vafeļu plāksnes, veidojam torti. Labu apetīti!

Cepumi „Skudru pūznis”.
Mums visiem ir pazīstama torte „Skudru pūznis”. Bet es piedāvāju pagatavot nevis torti, bet cepumus. Cepumi ir saldi, fantastiski garšīgi un ļoti ātri pazudīs no jūsu galdiem.

Sastāvdaļas:

Milti – 3 glāzes,
Krējums – 0,5 glāzes,
Cukurs – 0,5 glāzes,
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote,
Sviests – 400 grami, ( 200 grami mīklai, 200 grami krēmam),
Mīklas irdinātājs – 1,5 tējkarotes,
Vārīts iebiezinātais piens – 450 grami,.
Porciju skaits – 8 – 10.

Pagatavošana:

Izkausējam sviestu un sajaucam ar krējumu. Sviests nedrīkst būt karsts.
Pievienojam parasto un vaniļas cukuru, rūpīgi samaisām.
Pievienojam miltus un irdinātāju, sajaucam biezu mīklu.
Mīklu samaļam gaļas maļamajā mašīnā.

Cepamo pannu izklājam ar cepamo papīru, vienā kārtā liekam samalto mīklu. Liekam cepties 180 grādu temperatūrā, līdz zeltaini brūnas mīklas iegūšanai.

Ievietojam izcepto pamatni dziļā bļodā un sasmalcinām. Gabaliņi nedrīkst būt pārāk smalki.

Bļodā liekam vārīto iebiezināto pienu un mīkstu sviestu. Saputojam viendabīguāmasu.

Iegūto krēmu pievienojam smalki sasmalcinātiem cepumiem.

Rūpīgi sajaucam cepumu drupačas ar krēmu un no iegūtās masas veidojam apaļus, bet ja vēlaties, plakanus cepumus. Cepumus ievietojam traukā, kurš ir izklāts ar pergamenta papīru un ievietojam tos ledusskapī. Ja vēlaties varat apviļāt cepumus kokosriekstu skaidiņās vai sasmalcinātos riekstos.